Op controle bij de tandarts

Met een gezonde mond kun je probleemloos eten en drinken. En een frisse mond ziet er natuurlijk mooi uit. Met een goede mondverzorging en minimaal twee maal per jaar een controle door de tandarts, houd je dat ook zo.

Tandenpoetsen vormt de basis voor een goede mondverzorging. Poets daarom minimaal tweemaal per dag na het eten je tanden. En dan het liefste poetsen met een elektrische tandenborstel. Een goede poetsbeurt duurt twee minuten. Naast het poetsen dien je je ook nog de ruimte tussen de tanden en kiezen schoon te maken met tandenstokers. Hiermee voorkom je de voming van tandplak. Opgehoopte bacteriën die gaatjes kunnen veroorzaken.

Waarom kom je op tandartscontrole?

Omdat het schoonmaken en schoonhouden van het gebit een secuur werkje is, is het verstandig de tandarts minimaal twee maal per jaar mee te laten kijken. Door de stand van de tanden en kiezen kan je zelf in de meeste gevallen niet overal even goed bij. De tandarts kan dit wel.

Wat houdt een tandartscontrole in

De tandarts loopt alle tanden en kiezen een voor een na en kijkt of het gebit nog mooi en gezond is en hoe het staat met de algehele mondhygiëne. Is er tandplak aanwezig of bijvoorbeeld een gaatje. Ook kijkt de tandarts naar reeds bestaande vullingen of kronen en of ze nog goed zijn.

Wil jij ook weten hoe het staat met jouw algehele mondhygiëne en jouw gebit laten controleren? Voorkom gebitsproblemen en kom twee keer per jaar voor controle. Ons team van tandartsen, mondhygiënistes, en (paro)preventie assistentes staan graag voor je klaar.