Wat is een Frameprothese?

Een frameprothese wordt ook wel een gedeeltelijke of partiële prothese genoemd en dient ter vervanging van een of meerdere tanden en/of kiezen. Soms kan het zo zijn dat het eigen gebit niet meer of gedeeltelijk volstaat. In dat geval zal onze tandprotheticus met jou op zoek gaan naar de best passende mogelijkheid voor een mooi en gezond gebit. Een frameprothese kan met gemak uit de mond worden genomen en kan worden gebruikt als tussentijdse oplossing of voor vast.

Waarom een frameprothese?

Een frameprothese is een goede oplossing als je verloren tanden of kiezen niet door een brug, kroon of implantaat kunnen worden vervangen. De frameprothese kun je uit de mond nemen. Bruggen, kronen en implantaten kunnen dat niet. Deze zitten vast in de mond.

Hoe ziet een frameprothese eruit?

De frameprothese wordt gemaakt van metaal met daar bovenop een tandvleeskleurige kunsthars met kunsttanden of -kiezen. En na plaatsing in de mond rust deze vooral op een deel van de overgebleven tanden en/of kiezen.

“Samen met onze tandprotheticus wordt een behandelplan opgesteld en vragen we, indien nodig, advies over de vorm, kleur en lengte aan een goede bekende. Mensen die dicht bij je staan. We gaan op zoek naar de best passende oplossing. Met als uiteindelijke doel dat je weer zorgeloos kunt genieten van een perfect passend gebit.”