Een beugel voor volwassenen

Naarmate je ouder wordt, veranderd je gebit. De kaak slinkt en tanden en kiezen ‘wandelen’. Omdat de tanden mogelijk niet op elkaar aansluiten kan het zijn dat er problemen ontstaan bij het kauwen. Ook kunnen stukjes van de tanden gemakkelijker afbreken en blijven voedselresten sneller tussen de tanden en kiezen achter. Een beugel zorgt er voor dat je tanden en kiezen weer rechter komen te staan en beter op elkaar passen als je de kaken sluit. Als de kaken goed op elkaar sluiten en de tanden ook beter op elkaar passen, kan je beter kauwen. Maar ook gaat tanden poetsen weer gemakkelijker. Je tanden en kiezen zien er weer gaaf en gezond uit.

Hoe werkt een beugel?

Een beugel trekt of duwt je tanden en kiezen in de goede richting. Een beugel moet je daarom ook regelmatig laten bijstellen. Dan blijft hij je tanden en kiezen de juiste kant op duwen. Totdat ze weer recht boven elkaar staan en de kaken goed kunnen sluiten.

Wanneer kies je als volwassenen voor een beugel?

Het kiezen voor een beugel als volwassenen kan soms heel simpel zijn. Gewoonweg omdat je een recht gebit wilt en het mooier vindt als de tanden en kiezen goed op elkaar aansluiten. Sommige mensen hebben vanwege uiterlijke redenen moeite met hun scheve tanden en het gevoel niet vrijuit te kunnen praten en lachen.

In andere gevallen wordt er voor een beugel gekozen, omdat daarmee de mondhygiëne wordt vergroot. In enkele gevallen staan de tanden en kiezen zo scheef dat het lastig is om ze goed schoon te houden.

Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Kom gerust langs dan bespreken we samen de mogelijkheden.