Tanden bleken

tanden bleken bij Smile mondzorg TilburgEen mooie witte en stralende lach, dat wil natuurlijk iedereen. Helaas heeft niet iedereen van nature hagelwitte tanden en kunnen de tanden door de jaren heen verkleuren. Bij Smile Mondzorg in Tilburg kunt u uw tanden daarom op een veilig en verantwoorde manier laten bleken.

  • Deskundig advies
  • Veilig tanden bleken onder toezicht van uw tandarts
  • Moderne technieken
  • Persoonlijke zorg
  • Een stralende lach
  • Inclusief gratis set om uw tanden thuis te bleken

 

BEL VOOR EEN AFSPRAAKCONTACT OPNEMEN

Kunnen alle tanden en kiezen worden gebleekt?

Tijdens een bleekbehandeling kleuren uw vullingen, facings (een schildje van porselein of composiet), kronen en bruggen niet mee. Een bleekbehandeling voor die tanden of kiezen heeft dus geen zin. De tandarts en mondhygiënist zullen u daarom uitgebreid adviseren voordat ze uw tanden bleken. Zo weet u zeker of het door uw gewenste resultaat haalbaar is.

De kleur van tanden

De kleur van tanden en kiezen is bij ieder persoon verschillend. Dit wordt niet alleen beïnvloed door het drinken van koffie en roken van sigaretten, maar is ook gedeeltelijk erfelijk bepaald. Tanden en kiezen zijn opgebouwd uit tandbeen en glazuur. Omdat het glazuur nagenoeg doorzichtig is, bepaalt de kleur en dikte van het tandbeen de kleur van de tand. Daarnaast kan het gebit door de jaren heen verkleuren door de vorming van tandbeen en het slijten van glazuur.

Naast erfelijke factoren spelen voeding en genotsmiddelen dus ook een belangrijke rol. Het nuttigen van koffie, thee, rode wijn en kleurstofrijke voedingstoffen kun een sterke invloed hebben op de kleur van uw tanden en kiezen, evenals het roken van sigaretten. Kleurstof dringt in de tandplak waardoor de tanden er donkerder uit gaan zien. Vraag uw tandarts om advies als u wilt weten hoe dit kan worden voorkomen.

tanden bleken smile mondzorg tilburgtanden bleken gebit smile mondzorg tilburg

De methode van onze bleekbehandeling

Omdat ieder gebit uniek is, zal de tandarts eerst het gebit goed bekijken om vast te stellen of uw tanden en kiezen geschikt zijn om te bleken. De tandarts zal vervolgens het gebit vrijmaken van gaatjes en lekkende vullingen. Daarna zal hij het gehele gebit reinigen en polijsten, voor het beste resultaat. Ook wordt van te voren uitvoerig besproken wat haalbaar is voor uw tanden en kiezen, zodat u niet voor verassingen zal komen te staan.

Daarna zal de tandarts beginnen met het bleken van uw tanden en kiezen, wat een eenvoudig en verantwoorde behandeling is. Eerst worden de lippen en het tandvlees afgedekt, om ervoor te zorgen dat alleen de tanden en kiezen voorzien worden van de bleekgel. Door middel van een bleeklamp worden de tanden vervolgens veilig gebleekt. Na 3 sessies van 20 minuten is het tanden bleken voltooid en zal de tandarts u voorzien van een fluoride applicatie, om het glazuur te helpen aansterken. De bleekbehandeling duurt in totaal twee uur.

31_bleken_2

Aanvullend 5 dagen thuis uw tanden bleken

Na de bleekbehandeling bij Smile Mondzorg moet er nog vijf dagen thuis gebleekt worden. Dit dient u gedurende vijf achtereenvolgende dagen te doen met kant en klare lepels. Dit duurt 60 tot 90 minuten per keer. Bij een bleekbehandeling zit een setje om thuis uw tanden te bleken en is bij de prijs inbegrepen. Het setje krijgt u direct na de behandeling mee naar huis.

Kan ik na een bleekbehandeling alles eten en drinken?

Door het bleken wordt het glazuur van de tanden en kiezen iets poreuzer. Dit is echter slechts van korte duur, want het glazuur herstelt zich snel weer. Na het bleken kunnen bepaalde etenswaren en dranken het bleekresultaat nadelig beïnvloeden. Voorbeelden hiervan zijn koffie, thee, rode wijn, koolzuurhoudende frisdranken, citrusvruchtensap en kleurstof bevattende etenswaren (zoals vruchtenjam, paprikapoeder en kerrie). Daarom is het gebruik van deze producten in de periode na de bleekbehandeling af te raden. Daarnaast hebben wij nog een aantal punten waar u rekening mee dient te houden bij het bleken van tanden:

  • Probeer roken zo lang mogelijk uit te stellen, voor een mooier resultaat;
  • Uw tanden kunnen kort na de behandeling gevoelig zijn voor warme en koude dranken;
  • Na de behandeling krijgt u een speciale tandpasta mee om uw tanden langer wit te houden.

Advies vragen over tanden bleken

Tegenwoordig zijn er veel producten te koop waarmee u zelf uw tanden kunt bleken. Zelf tanden bleken kan echter onveilig zijn en risico’s met zich meebrengen. Vraag dus advies aan het deskundige team van tandartspraktijk Smile Mondzorg in Tilburg, voordat u dit mogelijk uitprobeert.

Heeft u nog vragen of wilt u een stralend witte lach? Maak dan een afspraak via 013 455 1674 of vul het onderstaande contactformulier in.

Contact tanden bleken