Voor het eerst naar de tandarts in Tilburg

Als jouw peuter twee jaar is, is het verstandig om hem/haar voor het eerst mee te nemen naar de tandarts. Dat is natuurlijk hartstikke spannend, maar om er zeker van te zijn dat jouw kleintje een gezond gebit heeft, is het belangrijk om wel te gaan. Zo voorkom je dat je kind bang wordt voor de tandarts. De volgende tips helpen je voor te bereiden op dat spannende eerste bezoek.

Een kind voorbereiden op een tandartsbezoek

Voor volwassenen is een tandartsbezoek heel vanzelfsprekend. Voor een kind is het een hele belevenis met bijzondere voorwerpen, vreemde mensen en heel veel rare geluiden. De beste manier om hier alvast een beetje aan te wennen, is door je kind mee te nemen wanneer jij op controle gaat. Je kleintje kan dan ondertussen rondkijken en ontdekken wat er allemaal gebeurt. Wanneer je zelf gespannen of angstig bent is het beter dit aan je partner over te laten. Je kind pikt namelijk de gespannen sfeer snel op en zal dit niet snel weer vergeten.

Gezellig bij de tandarts langs

Als het dan tijd is voor een echt controle bezoek raden we aan om van tevoren met je kind te praten. Vertel luchtig over wat ze kunnen verwachten en waarom het zo goed is. Voorkom dat je kind angstig wordt maar waak er voor dat je geen valse beloftes doet zoals: “Je voelt er niets van”. Mocht je kind toch pijn voelen, dan kan hij of zij zich verraden voelen.

Volgende keer beter

In het begin is alles heel spannend, zorg er daarom voor dat het allemaal niet te snel gaat. Laat je kind rustig wennen door bijvoorbeeld even met de behandelstoel omhoog en omlaag te gaan. Als het meezit, mag de tandarts al een blik in de mond werpen om de tanden en kiezen te controleren. Gaat dat nog niet, maak er dan geen punt van. Probeer het bij een volgende bezoek nog eens.

Smile Mondzorg dé tandarts voor klein en groot in Tilburg.

Bij Smile Mondzorg in Tilburg bieden wij de beste tandheelkundige behandelingen voor volwassenen én kinderen. Onze kindertandverzorgende Suzan geeft de allerkleinsten speciale aandacht en laat ze spelenderwijs kennis maken met de tandarts en de behandelingen. Zo kunnen jij en je kind zorgeloos op bezoek bij de tandarts.

Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact op.