MRA Snurkbeugel: De nieuwste generatie snurkbeugel

We bespraken het al eerder: de MRA Snurkbeugel is dé oplossing tegen een verstoorde nachtrust door snurken. Snurk je of heb je last van slaapapneu? Smile Mondzorg kan jouw (en je partner) met behulp van een snurkbeugel helpen.

Over snurken en slaapapneu

Snurken is één van de meest voorkomende nachtelijke ongemakken en een onderschat probleem. Naast het veroorzaken van geluidsoverlast voor je partner of omgeving kan snurken ook leiden tot verschillende gezondheidsklachten. Enkele cijfers op een rij:

  • Meer dan 5 miljoen Nederlands snurktfotoMRA_1372874129
  • 40% van de vrouwen en 60% van de mannen boven de 40 snurkt
  • Voor 700.000 mensen vormt snurken een bedreiging voor de gezondheid
  • Meer dan 50% van de snurkers bekent dat snurken echtelijke twisten veroorzaakt

Wat is snurken?

Snurken kan door verschillende oorzaken ontstaan. De voornaamste oorzaak is een vernauwing in de luchtweg tussen de neusholte en stembanden in. Het gaat voornamelijk om een vernauwing van de huig of van het gedeelte van de keelholte achter de tong. Deze vernauwing ontstaat door een spierverslapping tijdens het slapen.

Bij het inademen ontstaat er een onderdruk in de keel waardoor het zachte gehemelte met de huig, de tong en de wanden van de keelholte naar elkaar toe gezogen worden en gaan trillen; dit veroorzaakt het snurkgeluid. Op de rug slapen, alcohol, roken en overgewicht zijn factoren die snurken kunnen verergeren.

Snurken of slaapapneu?

Snurken kan overgaan tot slaapapneu, oftewel Obstructief SlaapApneuSyndroom (OSAS). Slaapapneu is een slaapstoornis waarbij een ademstilstand voor komt tijdens het slapen. Wanneer een keelholte erg nauw is kunnen het zachte gehemelte met de huig en de keelwand tegen elkaar aangezogen worden waardoor een totale afsluiting van de luchtweg ontstaat: er ontstaat een ademstilstand. Na enkele seconden krijgen de hersenen een seintje dat er weer moet worden geademd.

Door een tekort aan zuurstof in de vitale delen kan de snurker overdag last ondervinden van bijvoorbeeld vermoeidheid, hoofdpijn en concentratieproblemen. Uiteindelijk kan dit uitmonden tot serieuze gezondheidsproblemen.
Smile Mondzorg biedt een oplossing op maat

Inmiddels zijn er verschillende hulpmiddelen, trucjes en behandelingen beschikbaar tegen snurken. Het nadeel van de reguliere middeltjes is dat ze gemaakt zijn op de massa terwijl snurken bij ieder persoon een unieke oorzaak heeft. De MRA Snurkbeugel is een effectief hulpmiddel tegen snurken voor jou op maat gemaakt.

De MRA Snurkbeugel

De MRA Snurkbeugel bestaat uit twee beugels die vastklikken op de onderkaak en bovenkaak. De beugels zorgen ervoor dat de onderkaak naar voren schuift waardoor de vernauwde bovenste luchtweg wordt verruimd en de luchtdoorstroom tijdens de slaap verbetert. Bij het inademen wordt de luchtstroom niet langer verstoord waardoor je niet langer snurkt!

MRA Snurkbeugel is comfortabel en betaalbaar

De Easy Comfort MRA beugel biedt de ideale oplossing voor mensen die snurken en brengt verschillende voordelen met zich mee:

  • 96% van de gebruikers snurkt niet langer
  • Comfortabel door zachte binnenkant
  • Door de losse boven- en onderkant is praten en drinken gewoon mogelijk
  • Geen operatie nodig
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Betaalbaar

Afhankelijk van jouw zorgverzekeraar en polis wordt kan de MRA Snurkbeugel bovendien (gedeeltelijk) vergoed worden.

Nooit meer wakker liggen

Wil je niet langer wakker liggen van gesnurk van jezelf of je partner? Smile Mondzorg helpt je graag met een MRA Snurkbeugel. Maak een afspraak en ontdek wat de MRA Snurkbeugel voor jouw kan betekenen.