Het Smile preventieplan voor kinderen

Een gezond en goed verzorgd melkgebit is de basis voor een gezond volwassen gebit. Bij Smile Mondzorg zeggen we daarom ook niet voor niets: voorkomen is beter dan genezen. Speciaal voor onze jongste bezoekers heeft ‘de tandarts met een lach’ een preventief plan ontwikkeld, om het gebit mooi en gezond te houden. Dat helpt je nu én in de toekomst.

Waarom is een goede verzorging zo belangrijk?

Gezonde melktanden zorgen voor de juiste inplanting van de volwassen tanden en kiezen. Goede verzorging van de tanden begint daarom al als de eerste tandjes zijn doorgekomen. Helaas gebeurt dat niet altijd. Niet alle kinderen poetsen namelijk tweemaal per dag, zoals wordt aanbevolen. Ook wordt de tijd vaak vergeten, waardoor er meestal niet twee minuten gepoetst wordt.

Toch is goed poetsen op jonge leeftijd wel heel belangrijk. Juist omdat we tegenwoordig veel meer etenswaren met toegevoegde suikers eten.

Voor wie is het kids preventieplan bedoeld?

Een bezoek aan de tandarts is voor veel kinderen hartstikke spannend. Het is daarom belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd gewend raken aan de tandarts; dan is een bezoek aan de tandarts immers een stuk minder spannend. Het Smile preventieplan is daarom ontwikkeld voor kinderen vanaf 2 jaar.

Vanaf 6 jaar breken de eerste volwassen tanden en kiezen door. Een goede verzorging is in deze periode nóg belangrijker. Bij Smile Mondzorg starten we bij deze leeftijd daarom met het preventief verzorgen van het gebit.

Wat is het Smile preventieplan precies?

Het Smile preventieplan bestaat uit verschillende behandelingen die ervoor zorgen dat het kinder- én volwassengebit mooi en gezond zijn:

Het sealen van de kiezen.
Twee keer per jaar een fluoridebehandeling.
Indien nodig röntgenfoto’s om de groei van het gebit te volgen.
Controle op de mondhygiëne, met voorlichting en poetsinstructies.
Controle van de gebitsontwikkeling na de doorbraak van blijvende tanden en kiezen.
Zo nodig wordt voor gebitsregulatie verwezen naar de orthodontist.

Natuurlijk is het ook erg belangrijk dat er niet te veel etenswaren worden genuttigd die slecht kunnen zijn voor het gebit. Bij Smile Mondzorg geven we daarom ouders en verzorgers graag advies over voeding. Bovendien krijgen ook zij poetsinstructies om hun kinderen goed na te poetsen. Tot 10 jaar is het belangrijk dat ouders het gebit van hun kinderen nog napoetsen, om er zeker van te zijn dat alle tanden en kiezen goed zijn gepoetst.

Wil je meer weten over wat het Smile preventieplan voor jouw kinderen kan betekenen?

Kom langs in onze praktijk of bel +31 13 455 16 74. Ben je nog geen patiënt bij Smile Mondzorg? Geen probleem! Je kunt je gezin eenvoudig online patiënt worden. Als verrassing krijgt elke nieuwe patiënt een gratis mondverzorgingssetje.