Het hockeybitje, vanaf seizoen 2015-2016 verplicht

Het dragen van een bitje tijdens het hockey werd altijd al sterk aangeraden. Vanaf 1 juli is een bitje in Nederland echter niet langer een advies maar verplicht, dat heeft de hockeybond KNHB bepaald.

De beslissing van de KNHB over het hockeybitje

De beslissing van de KNHB om hockeybitjes vanaf seizoen 2015-2016 te verplichten is gebaseerd op een advies van een speciaal ingestelde taskforcegroep aan de medische commissie van de KNHB. Deze groep werd onder andere aangesteld naar aanleiding van het incident waar Seve van Ass meerdere tanden verloor en zijn kaak brak tijdens een wedstrijd. Zij deden onderzoek naar de gevolgen van het wel of niet dragen van een bitje. Hieruit bleek dat er per jaar 5900 hockeyers letsel oplopen aan de mond. Met de verplichting van een bitje moet dit getal aanzienlijk verminderd worden.

De verplichting van het dragen van een mondbeschermer in georganiseerde wedstrijden geldt voor alle spelers, van hoofdklasse tot de allerjongste jeugdteams.

Hoe beschermt een hockeybitje?

Een goed gebit is het visitekaartje van het gezicht. Een hockeystick of hockeybal kan het gebit ernstig beschadigen en zelfs een blijvend trauma verrichten. Met goede beschermingsmaatregelen sluit je een deel van het risico uit. Bij het dragen van een bitje wordt de kracht van de bal of stick niet langer opgevangen door één tand maar verdeeld over alle tanden, hierdoor vermindert de kans dat de tand afbreekt.
Goede bescherming van de tanden met een bitje van Smile Mondzorg

Bij Smile Mondzorg zetten wij ons dagelijks in om er voor te zorgen dat je onbezorgd kan lachen. Zelf kun je natuurlijk ook veel doen: je tanden beschermen en goed verzorgen. Smile Mondzorg adviseert dan ook om altijd, ook met oefenen, een bitje te dragen bij het hockeyen. Bij Smile Mondzorg kun je terecht voor een op maat gemaakt bitje. Een bitje op maat heeft een comfortabele pasvorm, blijft goed zitten en is van sterker materiaal in vergelijking tot een universeel bitje van een sportzaak. Kies jouw favoriete kleur en geniet van optimale bescherming. Wil je meer weten over ‘hockeybitjes op maat’ of wil je er een laten maken? Neem contact met ons op!