Geniet maar eet dit eten en drinken met mate

Van jongs af aan krijgen horen we: Een mooi gebit is een gezond gebit. Om ons gebit gezond te houden poetsen we dan ook netjes twee maal daags onze tanden en brengen we regelmatig een bezoek aan de tandarts. We eten bovendien minder suikers. Suikers zijn immers slecht voor ons gebit. Maar suikers zijn niet de enige voedingsmiddelen die je beter kunt laten staan. Smile Mondzorg heeft een aantal etenswaren voor je op een rij gezet waarvan je waarschijnlijk niet wist dat ze slecht voor je tanden kunnen zijn.

 1. Thee
  Thee is natuurlijk hartstikke gezond. Er zijn echter een aantal zwarte theesoorten die vlekken op je tanden kunnen veroorzaken. Deze vlekken worden veroorzaakt doordat ze een hoog tanninegehalte bevatten. Ben jij gek op thee? Niet getreurd! Theeën zoals groene thee en witte thee bevatten aanzienlijk minder tannine en zijn dus beter voor je tanden.
 2. Augurken
  Augurken hebben van zichzelf vrijwel geen smaak. Om ze hun heerlijke zure en zoute smaak te geven worden ze in azijn gelegd. Het zuur van de azijn tast echter ook je tandglazuur aan. Zwangere vrouwen opgelet dus! Wanneer je meer dan één keer per dag augurken eet heb je 85% meer kans op aantasting van het gebit.
 3. Citrusvruchten
  Citrusvruchten zitten bordenvol vitamine C en andere goede voedingsstoffen en zijn dus hartstikke goed voor je. Teveel citrusvruchten zijn door de hoge zuurgraad echter niet goed voor je tanden en kunnen tanderosie veroorzaken.
 4. Zoutjes en crackers
  Ze zijn heerlijk als tussendoortje of ’s avonds bij het borrelen: crackers en zoutjes. Zoutjes en vele soorten crackers bevatten echter geraffineerde koolhydraten die zich in je mond omzetten in suikers. En we weten: suikers kunnen schadelijk zijn voor onze tanden. Dagelijks zoutjes en crackers eten is daarom niet verstandig. Natuurlijk kan het helemaal geen kwaad om af en toe te genieten van deze lekkernijen. Vergeet alleen niet om na het eten je tanden goed te poetsen.

Nu is het natuurlijk niet zo dat je alle bovenstaande etenswaren nooit meer kan eten. Een goede mondhygiëne compenseert bijna alles. Bij vragen over een goede mondverzorging neem dan gerust contact met ons op.