Een tandpasta die bij je past

Bij het kopen van een tandpasta heb je tegenwoordig keuze uit tientallen verschillende soorten. Maar waar moet je nu op letten bij je aankoop en welke tandpasta is het meest geschikt voor jou gebit?

Soorten tandpasta

Als het voorkomen van gaatjes je enige doel zou je in principe iedere tandpasta met fluoride kunnen gebruiken. Maar in de loop der jaren zijn er steeds meer tandpasta’s ontwikkeld die het gebit speciale ondersteuning biedt. Welke tandpasta je kiest is niet alleen een kwestie van persoonlijke smaak en voorkeur maar ook afhankelijk van uw gebitseigenschappen. Er zijn verschillende standaard categorieën van tandpasta om te overwegen tijdens het winkelen.

Kindertandpasta

Dit type tandpasta bevat, vrijwel altijd, minder fluoride. Dit is vanwege de gezondheidsrisico’s voor kinderen die per ongeluk te veel fluoride zou kunnen innemen. Omdat het melkgebit ook gevoeliger is dan het volwassen gebit zit er in deze tandpasta ook minder schuurmiddel. Kindertandpasta’s zijn verkrijgbaar in verschillende smaken.

Tandpasta voor gevoelige tanden

Wanneer je last hebt van gevoelige tanden kan het eten van warme of koude producten een stekende pijn veroorzaken. Speciale ingrediënten in tandpasta’s voor gevoelige tanden kunnen deze overgevoeligheid verminderen of soms zelfs volledig tegengaan. Wanneer de tandpasta niet helpt kan het soms helpen om van merk te veranderen of vraag je tandarts om advies.

Anti tandsteen

Anti tandsteen tandpasta’s kunnen aanwezig tandsteen niet verwijderen maar gaat wel de vorming van nieuw tandsteen tegen. Het tandsteen wordt bovendien minder hard waardoor de tandarts het makkelijker kan verwijderen. Omdat deze tandpasta tandsteen niet volledig kan voorkomen is het wel belangrijk om regelmatig de tanden schoon te laten maken door je tandarts of mondhygiëniste.

Withening tandpasta

Een populaire tandpasta is de withening tandpasta. Ze zijn bedoeld om de tanden witter te maken dan een standaard tandpasta. Ze bevatten doorgaans een hogere hoeveelheid schuurmiddelen dan standaard tandpasta; Deze wordt gebruikt om gericht vlekken op het oppervlak van de tanden te verwijderen. Om slijtage te voorkomen is het echter wel belangrijk om voorzichtig te zijn met deze tandpasta’s. Vormt de kleur van je tanden een probleem en helpen de tandpasta’s niet dan kan Smile Mondzorg je helpen door je tanden te bleken.
Homeopatische tandpasta’s

Wanneer je gevoelig bent voor bepaalde ingrediënten in standaard tandpasta’s kunnen de uitkomst bieden. Deze tandpasta’s zijn samengesteld uit plantenextracten, aromatische oliën en mineralen en bevatten geen fluoride.

Moeite met kiezen van tandpasta?

Wanneer je niet zeker bent over de juiste tandpasta voor jouw gebit helpt Smile Mondzorg je graag. Omdat de tandarts bekend is met jouw gebit en alle soorten tandpasta’s kan hij je persoonlijk advies geven. Neem contact op bel naar +31 13 455 167 4 of kom langs!