Witte tanden

Niet iedereen heeft even witte tanden. Tanden en kiezen zijn er in vele vormen en kleuren, uitlopend van wit tot romig geel. De tanden en kiezen kunnen verkleuren door veranderingen aan het tand- of kiesoppervlak (uitwendige verkleuringen) en verkleuringen in het tandbeen en glazuur (inwendige verkleuringen). En kunnen ontstaan, naarmate we ouder worden. Wil je hier meer over weten? Lees dan alles over gele tanden.

Waarom witte tanden

Een mooie witte en stralende lach, dat wil natuurlijk iedereen. Alleen heeft niet iedereen van nature hagelwitte tanden. Een mooi en gezond gebit wordt dan ook vaak geassocieerd met schone en witte tanden.

Hoe krijg je wittere tanden?

Met een goede mondhygiëne kan eventuele verdere verkleuring van de tanden worden voorkomen. Een goede mondhygiëne houdt meer in dan tweemaal per dag tandenpoetsen. Het dagelijks reinigen van de ruimte tussen de tanden en kiezen is noodzakelijk om het echt goed schoon te houden en om tandplak te voorkomen. Naast elektrisch poetsen raden wij tandenstokers aan om deze ruimte schoon te maken.

Wil je meer weten? Vraag het ons gerust. wij helpen je graag.