Ragers

Met een goede mondhygiëne hou je jouw tanden, kiezen en tandvlees gezond. Twee keer per dag, twee minuten tandenpoetsen met fluoridetandpasta vormt hiervoor de basis. Maar met een tandenborstel alleen, kun je de ruimtes tussen de tanden en kiezen meestal niet goed schoonmaken. Hiervoor zijn ragers of tandenstokers noodzakelijk.

Waarom ragers?

Om de ruimtes tussen de tanden en kiezen goed schoon te maken raden wij ragers van interprox aan. Op en tussen de tanden en kiezen ontstaat gemakkelijk tandplak. Plak door suikers uit eten en drinken, die zich omzetten in bacteriën. Om je mond gezond te houden, moet je dit nauwelijks zichtbare, wit-gelige laagje verwijderen. Wanneer je de tandplak niet regelmatig weghaalt met een ragertje, kunnen de bacteriën, tandvleesontsteking en gaatjes veroorzaken. Tandplak die hard wordt noemen ze ook wel tandsteen. Voorkom tandsteen en middels een complete mondhygiëne, een combinatie van tandenpoetsen en schoonmaken met ragertjes!

Hoe ziet een goede rager eruit?

Interprox ragers zijn ideaal voor het reinigen tussen tanden en kiezen. De praktische borsteltjes zijn verkrijgbaar in diverse maten, liggen gemakkelijk in de hand en zijn geschikt voor dagelijks gebruik voor een optimale mondverzorging. De Interprox ragers zijn verkrijgbaar in drie verschillende interdentale ragers:
Het Interprox assortiment bestaat uit vier verschillende interdentale ragers:
– Interprox Regular heeft een recht handvat en is hierdoor geschikt voor ruimten vóór in de mond.
– Interprox Plus heeft een gehoekt (90 graden) handvat en is zowel geschikt voor gebruik voor in de mond als tussen de kiezen aan de wangkant.
– Interprox Access heeft een gehoekt (90 graden) handvat waardoor dit borsteltje zeer geschikt is voor gebruik ver achter in de mond. Het extra lange handvat zorgt voor extra grip tijdens het reinigen. De Interprox Access is hierdoor ook zeer geschikt voor mensen met Parkinson en reuma.
– Interprox Premium heeft een recht handvat, een fijne grip en is bovendien op twee plekken flexibel waardoor je alle lastig te bereiken plekken goed kunt reinigen.

Heb je veel last van tandplak of kom je er moeilijk van af, onze (paro)preventie assistentes of mondhygiëniste kijken graag met je mee voor advies. Ook kunnen ze kijken hoe het staat met de algehele mondhygiëne en alles een keer grondig schoonmaken.