Het preventieplan voor kinderen

Het Smile preventieplan is bedoelt voor kinderen vanaf 2 jaar. Juist in deze jonge jaren is het belangrijk dat kinderen gewend raken aan de tandarts. Vanaf 6 jaar starten we met het preventief verzorgen van het gebit. In deze periode breken de eerste volwassen tanden en kiezen door en is het uiterst belangrijk deze goed te verzorgen.

Wat houdt ons preventieplan in?

Het sealen van de kiezen
Twee keer per jaar een fluoridebehandeling
Indien nodig röntgenfoto’s om de groei van het gebit te volgen.
Controle op de mondhygiëne.
Zo nodig met voorlichting en poetsinstructies
Controle van de gebitsontwikkeling na doorbraak van blijvende tanden en kiezen.
Zo nodig wordt voor gebitsregulatie verwezen naar de orthodontist

Waarom een preventieplan?

Door vanaf het begin af aan kinderen geleidelijk te begeleiden bij de tandarts, wordt een tandartsbezoek steeds gemakkelijker. Kinderen ervaren dan geen spanning. Niet alleen omdat ze vaker op een prettige manier in aanraking komen met het werk van de tandarts, ook omdat ze door een goede verzorging van het gebit, problemen kunnen vermijden in de toekomst. Ook is het mogelijk dat ouders worden geïnformeerd over voeding en krijgen zij poetsinstructies. Op deze manier kunnen ouders hun kinderen samen zorgen voor een mooi en gezond gebit!

Heb je vragen over ons preventieplan voor kinderen, onze kindertandverzorgende kijkt graag met jou en je kinderen mee voor advies. Ook kunnen we je een instructie geven over poetsen met een elektrische tandenborstel en hoe je jouw kinderen kunt begeleiden naar een goede mondgezondheid!