Elektrische tandenborstel kinderen

Al vanaf het moment dat een kind tanden krijgt mag het (voorzichtig) beginnen met poetsen. Veel kinderen kunnen en willen al op vroege leeftijd zelf hun tanden poetsen. Hartstikke fijn, maar een goede begeleiding is hierbij zeker van belang. In het begin volstaat het poetsen met een zachte tandenborstel. Vanaf 4 jaar zijn er al diverse elektrische kindertandenborstels te koop.

Waarom kinderen elektrisch poetsen

De meeste kinderen wisselen hun tanden vanaf hun zesde jaar. De wisselperiode is een heel belangrijke fase in de ontwikkeling van het blijvend gebit. Het glazuur van de pas doorgebroken kies is nog erg poreus en kwetsbaar. Poets daarom de puntjes van deze nieuwe kiezen meteen mee zodra ze zijn doorgekomen. Nu het blijvende gebit langzaamaan doorbreekt is het goed om te kinderen dagelijks na te poetsen en te begeleiden tijdens het elektrisch poetsen. Het is belangrijk dat de elektrische tandenborstel op de juiste manier wordt gebruikt. Door de borstelkop te plaatsen op elke tand en kies afzonderlijk worden naast de tanden en kiezen, ook de ruimte tussen de tanden en kiezen geborsteld en dus schoon. Door met hen mee te poetsen en door het goede voorbeeld te geven van minimaal tweemaal per dag, 2 minuten elektrisch poetsen, maak je het samen leuk!

Elektrisch poetsen zorgt voor een goede mondhygiëne

Voor kinderen geldt net als volwassenen, elektrisch tandenpoetsen is noodzakelijk voor een goede mondhygiëne. Elektrisch poetsen vormt de basis voor een gezonde mondhygiëne. De elektrische tandenborstel maakt de juiste poetsbeweging op elke tand en kies. Zo blijft er minder plak achter dan bij een gewone tandenborstel. Een gewone tandenborstel kan niet tussen de tanden en kiezen, waardoor er gemakkelijk plak achter blijft. Plak of tandplak zorgt op zijn beurt weer voor gaatjes of ontstoken tandvlees. Voorkom gaatjes bij je kinderen en poets daarom zorgvuldig met een elektrische tandenborstel.

Heb je nog vragen over elektrisch poetsen met kinderen, onze mondhygiëniste of preventie assistente kijkt graag met jou en je kinderen mee voor advies. Ook kunnen we je een instructie geven over hoe je goed poetst met een elektrische tandenborstel.