Elektrisch tandenpoetsen

Elektrisch tandenpoetsen is noodzakelijk voor een goede mondhygiëne. Elektrisch poetsen vormt de basis voor een gezonde mondhygiëne. De elektrische tandenborstel maakt de juiste poetsbeweging op elke tand en kies. Zo blijft er minder plak achter dan bij een gewone tandenborstel. Een gewone tandenborstel kan niet tussen de tanden en kiezen, waardoor er gemakkelijk plak achter blijft. Plak of tandplak zorgt op zijn beurt weer voor gaatjes of tandvleesontsteking.

Hoe moet je elektrisch tandenpoetsen?

De elektrische tandenborstel maakt de juiste poetsbeweging. Zelf concentreer je je op de plaatsing van de borstelkop in de mond. Door de borstelkop te plaatsen op elke tand en kies afzonderlijk worden naast de tanden en kiezen, ook de ruimte tussen de tanden en kiezen geborsteld en dus schoon. Poetsen met een elektrische tandenborstel betekent niet dat de gebitsverzorging verder ‘automatisch’ gaat. Naast minimaal twee keer per dag, twee minuten poetsen, is het reinigen van de ruimte tussen tanden en kiezen met een tandenstoker aan te raden.

Heb je nog vragen over elektrisch poetsen, onze mondhygiëniste kijkt graag met je mee voor advies. Ook kunnen we je een instructie geven over hoe je goed poetst met een elektrische tandenborstel. Daarnaast kan onze mondhygiëniste kijken hoe het staat met de algehele mondhygiëne en alles een keer grondig schoonmaken.