Bloedend tandvlees

Rood, gezwollen of bloedend tandvlees duidt meestal op ontstoken tandvlees. Tandplak op de overgang van uw tandvlees naar uw tand of kies en de plak die tussen uw tanden en kiezen zit, veroorzaken ontstoken tandvlees. Als u de plak niet goed verwijdert, zorgen de bacteriën in de plak ervoor dat uw tandvlees ontstoken raakt. Niet verwijderde plak kan hard worden en verkalken tot tandsteen. Aan tandsteen hecht zich makkelijk weer nieuwe plak. Waardoor het tandvlees steeds meer ontstoken raakt.

Gezond tandvlees bloed niet

Gezond tandvlees is roze, ligt strak om de tanden en bloed niet tijdens het tandenpoetsen.

Wat je kunt doen tegen bloedend tandvlees

Met een goede mondhygiëne houdt je de tanden, kiezen en tandvlees gezond. Je voorkomt daarmee ontstoken tandvlees (gingivitis) en bevordert de genezing ervan. Een goede mondhygiëne houdt meer in dan tweemaal per dag tandenpoetsen. Het dagelijks reinigen van de ruimte tussen de tanden en kiezen is noodzakelijk om het echt goed schoon te houden en om bloedend tandvlees en tandplak te voorkomen. Naast elektrisch poetsen raden wij tandenstokers aan om deze ruimte schoon te maken.

Heb je nu vaak last van bloedend tandvlees of kom je er moeilijk van af, Onze mondhygiëniste kijkt graag met je mee voor advies. Ook kan ze kijken hoe het staat met de algehele mondhygiëne en alles een keer grondig schoonmaken.